'Licht voor Streefkerk':

Onder de naam Licht voor Streefkerk willen de Tentweekcommissie en de Evangelisatiecommissie in deze ingrijpende tijd liefde, zorg en hoop brengen in ons dorp. Daarvoor is de kerk iedere zaterdag van 10.00 - 12.00 uur open. We willen zo een plek bieden om gevoelens te overdenken en/of te delen. Er zullen twee vrijwilligers zijn om bezoekers welkom te heten en zo nodig een luisterend oor te bieden. Ook kan er iets opgeschreven worden in een “gedachtenboek” of op een “gebedsmuur”. Daarnaast kan er gebeden worden met mensen die daar behoefte aan hebben. Ook wordt er een stilteplek ingericht voor mensen die geen behoefte hebben aan contact, maar gewoon in stilte in de kerk willen zijn. U bent van harte welkom!

'Streefkerk Helpt':

Misschien ondervindt u hinder van de maatregelen rond het corona-virus. Onder de naam 'Streefkerk Helpt' is een platform in het leven geroepen waar u kunt aankloppen voor praktische hulp (bijv. boodschappen doen) of voor een goed gesprek. U kunt contact opnemen: tel. 06-42247131.

'Streefkerk Bidt':

Elke woensdagavond om 21:00 uur is er een online gebedsbijeenkomst. Aanmelden voor deze online bijeenkomst via streefkerkbidt@gmail.com. De instructie om in te loggen krijgt u na aanmelding via de mail toegezonden.

450 jaar Hervormde Gemeente Streefkerk

De beschrijving van de geschiedenis van 450 jaar Hervormde Gemeente van Streefkerk (1574 - 2024) vordert gestaag. Al schrijvend komt telkens de gedachte aan beeldmateriaal op. Wat is er nog "onder de mensen" dat een boek zou kunnen verfraaien? Plaatjes zeggen vaak meer dan woorden. Daarom een dringende oproep: Hebt u foto's of ander (beeld)materiaal dat betrekking heeft op kerkelijke activiteiten, neem dan a.u.b contact met me op. Onderwerpen? Clubs, verenigingen (ook groepsfoto's, liefst met de namen er bij v.l.n.r.), portretfoto's van mensen die een belangrijke (of voor het oog minder belangrijke) rol in de gemeente vervuld hebben, restauraties van de kerk, ingebruikneming van het verenigingsgebouw (Kostverloren en Molenakker), vroegere zendingsdagen (Nimboran), enz., enz. En verhalen, die wil ik ook graag horen. Enkele gemeenteleden hebben me al geholpen, waarvoor hartelijk dank! En hebt u zelf niets maar weet u anderen die mogelijk wel iets hebben, tip hen of mij dan. Wie weet... Het gaat om de periode tot 2024.

Benieuwd naar uw reacties.

Arie van Werkhoven.

Zie het Lam van God, Dat de zonde van de wereld wegneemt! (Johannes 2:29)

Volgende kerkdiensten

Meer diensten >>