Laatste nieuws

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen publiceerde. Refo500 heeft, in samenwerking met de Erdee Media Groep een bijzonder informatieve website ontwikkeld waarop veel informatie over de Reformatie en over Maarten Luther te raadplegen is. Er is voor iedere leeftijdsgroep wel iets bij en het materiaal is ook heel geschikt voor gebruik in catechese, op de zondagsschool en op verenigingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Kijk er eens op rond en doe er iets mee in je eigen gezin of op de vereniging. Of gewoon persoonlijk als oudere of als jongere.

De presentatie van Open Doors voor de 24+ vereniging heeft geleid tot een aantal gebedspunten. Bekijk ook het promotiefilmpje dat voorafgaand aan de avond aan de leden van de vereniging is gestuurd.

De zendingsdag van de GZB van 11 maart 2017 terugluisteren of de foto-impressie bekijken.

Voor de agenda

(kijk voor nadere details in de Agenda)

24/25-03-2017 - GZB zendings-jongerenweekend (Zeist)

28-03-2017 - Afsluiting catecheseseizoen met catechisanten en hun ouders - "Getuigen in je eigen omgeving"

29-03-2017 - Gemeenteavond over het Beleidsplan 2017-2020. Vraag een digitale versie van het concept aan bij de scriba.

08-04-2017 - Rommelmarkt

25-04-2017 t/m 30-04-2017 (m.u.v. 27-04) - Tentweek - thema: Glow in the dark. Bekijk het programma.

16/17-06-2017 - Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk (Open Doors)

25-10-2017 - Hervormingsdienst (500 jaar Reformatie) - Ds. P. den Ouden, Hersteld Hervormd predikant te Katwijk aan Zee

Oproep

De beschrijving van de geschiedenis van de Hervormde Gemeente van Streefkerk (1574 - 2004) vordert gestaag. Niet dat er binnen enkele weken een boek op de planken ligt, maar toch... Al schrijvend komt telkens de gedachte aan beeldmateriaal op. Wat is er nog "onder de mensen" dat een boek zou kunnen verfraaien? Plaatjes zeggen vaak meer dan woorden. Daarom een dringende oproep: Hebt u foto's of ander (beeld)materiaal dat betrekking heeft op kerkelijke activiteiten, neem dan a.u.b contact met me op. Onderwerpen? Clubs, verenigingen (ook groepsfoto's, liefst met de namen er bij v.l.n.r.), portretfoto's van mensen die een belangrijke (of voor het oog minder belangrijke) rol in de gemeente vervuld hebben, restauraties van de kerk, ingebruikneming van het verenigingsgebouw (Kostverloren en Molenakker), vroegere zendingsdagen (Nimboran), enz., enz. En verhalen, die wil ik ook graag horen. Enkele gemeenteleden hebben me al geholpen, waarvoor hartelijk dank! En hebt u zelf niets maar weet u anderen die mogelijk wel iets hebben, tip hen of mij dan. Wie weet... Het gaat om de periode tot 2004.

Benieuwd naar uw reacties.

Arie van Werkhoven.

Laat alles wat adem heeft de HEERE loven. (Psalm 150 : 6)