Voor de agenda

(kijk voor nadere details in de Agenda)

14-02-2018 - Jaarvergadering mannen- en vrouwenvereniging

17-03-2018 - Landelijke zendingsdag van de GZB in Barneveld

22-03-2018 - Zendingsavond met Heleen van den Berg

21-04-2018 - Zendingsjongerendag van de GZB in Amersfoort

Laatste nieuws

Heleen van den Berg heeft een nieuwe blog geschreven. Beter gezegd: blikt in een filmpje terug op 1 jaar talenstudie in Jordanië.

Er is een nieuwe Nieuwsbrief van Heleen van den Berg met wie we een deelgenotencontact hebben via de GZB.

Lees de kerstgroet uit onze zustergemeente in Bata - Roemenië.

Oproep

De beschrijving van de geschiedenis van de Hervormde Gemeente van Streefkerk (1574 - 2004) vordert gestaag. Niet dat er binnen enkele weken een boek op de planken ligt, maar toch... Al schrijvend komt telkens de gedachte aan beeldmateriaal op. Wat is er nog "onder de mensen" dat een boek zou kunnen verfraaien? Plaatjes zeggen vaak meer dan woorden. Daarom een dringende oproep: Hebt u foto's of ander (beeld)materiaal dat betrekking heeft op kerkelijke activiteiten, neem dan a.u.b contact met me op. Onderwerpen? Clubs, verenigingen (ook groepsfoto's, liefst met de namen er bij v.l.n.r.), portretfoto's van mensen die een belangrijke (of voor het oog minder belangrijke) rol in de gemeente vervuld hebben, restauraties van de kerk, ingebruikneming van het verenigingsgebouw (Kostverloren en Molenakker), vroegere zendingsdagen (Nimboran), enz., enz. En verhalen, die wil ik ook graag horen. Enkele gemeenteleden hebben me al geholpen, waarvoor hartelijk dank! En hebt u zelf niets maar weet u anderen die mogelijk wel iets hebben, tip hen of mij dan. Wie weet... Het gaat om de periode tot 2004.

Benieuwd naar uw reacties.

Arie van Werkhoven.

Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de dood, over hen zal een licht schijnen. (Jesaja 9 : 1)